00:00:10

Kezdjük azzal, mi is ez az ezotéria. Az ezotéria belső világot jelent. Azaz amikor önmagadban önmagaddal foglalkozol, önmagadról elmélkedsz és az intuíciódat tekinted a megfigyelésed tárgyának, akkor lényegében ezoterikus tevékenységet folytatsz. Ennek a tudatos szintjét nevezzük meditációnak.

Ha egy képet ábrázoló hologramos papírlapot megnézel, majd ollóval levágsz belőle egy kis darabot és azt lézerfénnyel világítod meg, nem a kis darabot fogod látni, hanem a teljes képet piciben. Azaz ha önmagadban vizsgálod önmagad egy pici szeletét és azt megvilágosodott fénnyel világítod meg, ott találod az egész világot piciben. Az ezotéria célja az, hogy ezt az utat megtaláld.

Aki azt állítja magáról, hogy ő az ezotériát tanítja, biztosan hazudik. Jobb esetben félreértette a dologban a saját szerepét. Ugyanis az ezotériát nem lehet tanítani. Hogy tanítsak neked olyasmit, amit csak te tudhatsz? Honnan tudjam, mi van a te belső világodban? Azt csak te tudhatod. Én annyit tudok tenni, hogy elvezetlek annak kapujáig. De nem mondhatom neked meg, mit csinálj és nem is dönthetek helyetted. Csak és kizárólag útjelző táblákkal segíthetlek, ám a döntéseket neked kell meghoznod.

A másik sűrűn használt kifejezés, ami a témában felmerülhet, az a mágia. Lehet, hogy sokan nem tudják, van-e a kettő között különbség és ha van, mi az. A válasz erre nem nehéz. Ha önmagaddal foglalkozol, az az ezotéria, ha mással, az a mágia. Amíg kezdőként ezt itt olvasod a magad kis (egyéni) világában, ennek megértése egyáltalán nem tűnik nehéznek. Ám már egy betépésnél rájössz, hogy a világ sokkal több annál, mint amit addig érzékeltél belőle. A spirituális szintek pont erről szólnak, azokról a lépcsőfokokról, amik során egyre többet tudsz meg a világról.

Ha rálépsz egy ilyen lépcsőfokra, azt onnan tudod meg, hogy más látószögre is kerülsz. Más látószög más összefüggéseket jelent, a más összefüggések pedig átrendezhetik a dolgok addigi fontosságát. Azért kell ezt körültekintően végezni, mert az ember társas lény és ha benned a dolgok más fontosságra kerülnek, az kihatással van a környezetedre is, akik csak annyit fognák látni, hogy megváltoztál. Érteni végképp nem fogják és mivel ők maradnak az addigi közmegegyezéses valóságukban, míg te (egyedül) már másképp látod a világot, az egyetlen következtetés, amit levonhatnak ebből az lesz, hogy meghibbantál.

Mielőtt ebbe belevágsz, jól gondold meg, nem lenne-e jobb ezt későbbre tenni, amikor már jobban megértél erre. Mert az életed biztosan meg fog változni és csak az igazi barátaid maradnak veled, akik elfogadnak olyannak, amivé a szemükben válsz. Ez amúgy is egy olyan dolog, amit csak egyedül tudsz végezni, az pedig csak a magányban kivitelezhető. Fel vagy te erre most készülve? Fel vagy arra készülve, hogy esetleg évekre kivond magad a mindennapi életből, hogy feléleszd magadban újra a gyermeket? Képes vagy arra, hogy szembe nézz a saját elméddel? Van annyi pénzed, hogy ezt az időszakot, amiben semmi mással nem foglalkozol megfinanszírozd? Vagy ennek hiányában meg tudod tenni azt, hogy mások gondoskodjanak rólad?

Régen e célból kolostorba vonultak az emberek. A mai világban is meg van erre a lehetőség, ám érdemes nagyon meggondolni, ki mit vár el ezért cserébe. Ha a célod az egyéni úton járó fejlődés, az egy olyan független út, amin egyedül lépsz be a kollektív tudatba. Azért nem érdemes ezzel kapkodni, mert a kollektív tudatban már egészen mást jelent az "önmagad" kifejezés. Ezt mindenképp meg kell értened, ugyanis a kollektív tudat felől legalább olyan érthetelen az egyéni tudat, mint fordítva.

A tanácsom tehát az, hogy ne siess ezzel! Úgy érdemes ebbe belevágni, hogy amit most megteszel az, hogy eldöntöd. Igen vagy nem. A nem oka lehet az is, hogy velem nem. Ami az igen esetén sincs garantálva, hisz én is dönthetek így. Maradjunk abban, hogy ha eldöntötted és ez az "igen", gondold még hozzá, hogy a számodra ideális helyen és időben és itt akár el is fejeltheted az egészet. Éld az életed és ha így teszel, biztos vagyok abban, hogy egyszer majd hálával gondolsz rám és büszke leszel magadra, ha a megértés egy másik szintjén később erre visszemlékszel.

De nem vagyunk egyformák és ugye én helyetted nem dönthetek. De minden tőlem telhetőt megteszek azokért, akik nem így döntenek és erről az oldalról továbbkattintanak.