00:00:22

Az előbbiek mellett milyen okok játszhatnak még szerepet abban, ha egy mester veszélyt lát valakiben? A válasz a személyiségben rejlik. Vannak olyan emberek, akik természetüknél fogva konfliktus kerülők és vannak, akik simán beleállnak. Természetesnek tűnik, ha egy olyan csoportod van, ahol figyelned kell a belső békére, inkább távol tartod magadtól a lehetséges problémát.

Vannak olyan emberek is, akik kifejezetten konfliktuskeresők. Ezek oka a személyiségen túl lehet az is, hogy ilyenkor ösztönösen ráéreznek a mögöttes dolgokra és már eleve arra törekszenek, hogy egy magas rangú lény szállja meg őket. Ezek a lények nem az észt keresik, hanem a hűséget. Elmondható tehát, hogy egy nem túl okos ember számára ez egyfajta karrierlehetőség. Pláne úgy, hogy ezek a lények ilyenkor átállnak az egyéni képzésre és csak a szükséges beavatások idejéig tartják benn kiszemeltjeiket egy egy csoportban.

Egy ilyen világban, ahol az emberek megtapasztalják a demokráciát, vagyis a véleményszabadságot, az nagy kihívás elé állítja a kollektívát. A kollektíva célja, hogy a tagjai, itteni nézőpontból a megszállt emberei felvegyék a kollektíva szabályait. Hiába gondolod te úgy, hogy örülnek annak, ha javaslatokat teszel, mit lehetne jobban csinálni, hát nem örülnek neki. Sőt, minden ilyere úgy tekintenek, hogy jobb esetben te egy akadékoskodó ember vagy, rosszabb esetbenmegkérdőjelezed a hatalmukat. A kollektívában mindig a hierrarchiában fölötted állónak van igaza akkor is, ha nincs igaza. A bajt tetézi még az is, hogy mivel nem kedvelik az okos embereket és egy ember személyisége is benne van a láncban, senki nem lehet a főnöknél szebb, okosabb és sikeresebb. Csak a kezdő mesterek követik el azt a hibát, hogy okos embereket keresnek, akik kiállnak az igazukért.

Az igazságérzet jellemzően olyan, mint a többi hasonló eset. Csak akkor lesz lényeges, ha őket éri sérelem. Simán megcsinálják, hogy téged gond nélkül elnyomnak, ám ha őket nyomják el, panaszáradatot zúdítanak a Szívre. A Szív ugye nem okos ember, megengedő és megbocsátó. Ezzel komolyan vissza is lehet élni és van egy olyan tudati zóna, ami a két világ között terül el. Aki ezt a zónát uralja és ezt gátlástalanul teszi, úgy uralhatja a világot, hogy hatalma forrása az, hogy állandóan sajnáltatja magát a Szívvel. Itt jegyezném meg, hogy az ÉlményPark pont a két világ közötti zónában nyílt először, hogy ezt a problémát megszüntesse. Előtte már történt egy kísérlet erre, aminek olyan negatív következményei lettek, hogy emiatt gyorsindítani kellett az ÉlményParkot és ennek első pozitív hozadékait is csak évek múlva fogjuk megérezni, sajnos negatív események formájában. Előre borítékolni lehet, hogy hatalmas hiszti várható, a lovagiasság legkisebb jele nélkül.

Ti ebben úgy vehettek részt, hogy felkészültök. Elsősorban arra, hogy először szilárd elveket állítsatok fel önmagatok számára, amivel kitűzitek magatoknak azt a minőségi célt, amit képviselni akartok. Előre szólok, hogy sok kihívás ér majd titeket és föntről szó szerint hülyének fognak nézni, mert nem értik az egyéni tudatok együttélési rendjét. Nem értik az egyenlőséget sem, csak tapasztalataim szerint akkor, ha vesztes helyzetbe kerülnek. És csak addig, amíg abban maradnak. A feléjük tett gesztusokat gyengeségnek látják és azonnal föléd kerekednek, ha tehetik. Úgy jöttek ide, mint felsőbbrendű lények, ám ezt számomra a gyakorlat a legkevésbé sem igazolta és a közöttük kitörő pánik oka, hogy elhatároztam, hogy iskolába fognak járni. Itt a Földön a megszállt embereik képében.

Ugye kezditek érteni, miért lettem hirtelen egy bolondból ennyire gonosz? Bolond is csak azért lettem, mert nem tudtak megölni és a hierarchiában ez az egy módja van a tekintély fenntartásának, ha a másik ellenszegül. Hogy bolond. Az élmény szintjén a mindennapokban ez úgy néz ki, hogy ostoba, szolgalelkű emberek néznek téged le, akikkel az elején nem nagyon lehet mit tenni, mert föntről őket támogatják. Gonosz pedig úgy lesz az emberből, ha kitart az úton és a végén győz. De csak egy darabig, amíg még számít a kettős mércén alapuló véleményük. Amúgy meg aranyos lények lennének, ám a hatalom nagyon rossz hatással van rájuk. Pont úgy változtatja meg őket, ahogy őszerintük minket a pénz.< Előző | Következő >