00:00:30

Ugye milyen sokat hallani arról, hogy aki a mindennapi életét éli, az egy mókuskerékben él? Amiből csak ki kell lépni és ki is lehet lépni? Ám ilyenkor senki sem beszél egy másik mókuskerékről, amibe a "látók" kerülhetnek. Az ezoterikus irodalom tele van az egyéni tudat centrikus embereknek szóló remek könyvekkel, ám ha valaki ezeket pontról pontra betartja, szembe fogja magát találni szinte mindenkivel, beleértve ebbe a mestereket.

Mert én ezt tettem. Komolyan vettem mindent, ami azokban a könyvekben volt, amiket olvastam. Aztán rájöttem két dologra. Az egyik, hogy a valóság más, vagyis a gyakorlat és az elmélet nincsenek egymással összhangban. A másik pedig az, hogy a világunkat kritizáló hangok mögött nem olyan szándékok vannak, amire az ember elsőre gondol. Lényeg a lényeg, úgy kiakadtam azon, amit a spirituális emelkedés során tapasztaltam, hogy megcsináljam azt, amiről mindenki csak beszél, de a gyakorlatban eddig sehol sem láttam.

A probléma gyökere ott lehet, hogy nagyon könnyű a hatalomról lemondani, amíg az nincs nálad. Ebbe a hibába esik a gyarló ember, aki ígérget ezt-azt, aztán ezeket el is felejti, ahogy megszerezte az ígéretek beváltásához szükséges hatalmat. Az ember erre azt gondolná, hogy mi vagyunk ilyen gyarlók, de szerencsére itt vannak az angyalok, nos ebbe nem mennék mélyebben bele, de körülbelül ezen a ponton következett be nálam a kiakadás.

Az ember naívan azt gondolná, amikor az első spirituális megtapasztalások érik, ha elmegy egy ebben jártas emberhez, vagyis egy mesterhez, tőle olyan segítséget kap, ami az egyéni útjához tartozik. A valóságban azonban két dologra jöttem rá. Az egyik az, hogy ezekbe a csoportokba sok ember nem az egyéni útja miatt megy, hanem egy olyan közösséghez akar tartozni, akik megértik őt. A másik az, hogy emögött tudatos tervek vannak, amik a félelemre építenek és amikor ez a sok ember ezekbe a csoportokba elmegy, részévé válik egy olyan játéknak, amit mások játszanak.

Az ezotéria azt jelenti, hogy belső világ. A saját belső világodat azonban csak te egyedül tudod felfedezni. Ahhoz, hogy ezt megtehesd, a magány értékes állapotába kell kerülnöd. Ám ahogy a magány felé közelítesz, szembe találod magad két kihívással. Az első az egzisztencia elvesztésének lehetősége, a másik a társas kapcsolataid elvesztése. Ezekhez jön egy harmadik félelem, szembe nézni a pszichével. Szükséged lesz valakire, aki biztosít arról, hogy nem őrültél meg és vezet téged utadon. Az egzisztencia megtartása egyenlő a mókuskerékkel, a barátok elvesztése egyenlő a fontossággal, a pszichétől való félelem egyenlő a gyávasággal. Az ilyen csoportokban megvédenek téged, ám ezért két súlyos árat kell fizetned. Az első a szabadságod elvesztése, a másik az egyéni utadról való letérés. Hisz ha egyedül tudod csak a saját világodat felfedezni, ezt nem lehet közösségben megtenni, pláne úgy, hogy ezeket a közösségeket föntről olyan lények segítik, akik azokat a maguk képére formálják.

Az ember a külvilágban él és minden energiát, ami föntről érkezik elintéz azzal, hogy ez isten és az angyalok. Ám ehhez közvetlen kapcsolat szükséges, amit megint csak egyedül és önmagadban találsz. Ha a képbe bekerül egy közvetítő közeg, az már nem közvetlen kapcsolatot jelent és itt olyan szövevényes hierarchiákról beszélünk, aminek te a legalján leszel. Az Arvisurában van egy érdekes mondat: "Ahány ember csak ír, mind másként magyarázza Jézus tanát". Ez jelen esetben is így van, ahány lény itt megjelenik, mind másképp értelmezi isten szavát. Amikor tehát elmész egy ilyen csoportba, azzal lemondasz arról, hogy az egyéni utadon járva te magad értelmezd a belső világod jeleit és a külső világnak kiszolgáltatva könnyen kerülhetsz csapdába is. Erre megint csak két gondolatom lenne. Az első az, ha a mester elsődlegesen a spirituális csatornáira koncentrál, szüksége lesz őt segítő emberekre és hiába nem akar ő szektát alapítani, ha a tanítványai igen. A másik gondolatom pedig az, hogy szekták nem csak vallási környezetben jelenhetnek meg. Láttam már ilyet üzleti és politikai köntösben is.

Szekták jellemzői:
- elvárás van
- tisztségek vannak
- szerveződés van
- a szabad akarat korlátozott
- az egyéni feladatok eltűnnek és csak a mester által kiadott célok és feladatok elfogadhatók
- minden egyéni szándék ellenségessé válik, ha az ellentétes a mester szándékaival
- az egyet nem értők árulókká válnak

Jómagam is megjártam több ilyen csoportot adat- és bizonyítékgyűjtés céljából, hogy eldöntsem, ez az egész ezotéria dolog tényleg létezik vagy csak hazugság, amivel becsapják az embereket. Nem vagyok vallásos, sőt meg sem vagyok keresztelve. Arra jutottam, hogy emögött tényleg van valami és az a valami komoly dolog, azaz érdemes ezzel foglalkoznom. Ám az is tény, hogy erre olyan érdekcsoportok telepedtek, hogy így ebben a formában egy hazugság, amivel becsapják az embereket. A magukat angyaloknak vagy segítőknek nevező idegenek hathatós közreműködésével.

Leszögezném azt, hogy az egyéni úton járás sem mindenkinek való, ám az ilyen embereknek is joguk van a tisztességhez. Ez az út sok lemondással is jár, meg egy sor olyan dologgal, amit meg lehet úszni, ha ezeket a kollektív tudaton belül másokra terhelnek. Így alakulnak ki a kiváltságok és a lekötelezettségek, vagyis egy olyan hierarchia, ahol ha valaki jól helyezkedik és bevágódik a főnöknél, akár nagy karriert is befuthat. Azon is érdemes elgondolkodni, vajon nincs-e cinkosként abban részed, hogy ez a rendszer a külvilágban is kezd megjelenni. Bizonyítani nem tudom, de van még egy sajtésem, ami ide kívánkozik. Amikor spirituális beavatásokat kapsz, azt nem a mestertől kapod, ő csak azt nyitja nálad ki, ami amúgy is a tiéd lenne, csak hamarabb. Ha hamarabb kapod, akkor még nem vagy rá felkészülve. Ha nem vagy rá felkészülve, akkor az tőled elvehető. Ha az tőled elvehető, üzletet is lehet belőle csinálni. Amiből nem fogsz látni semmit, csak ha ugye bevágódsz a mesternél. Sőt, így már másoké is a tiéd lehet, csak egy szabályt kell betartanod és akkor a felelősséggel sem kell foglalkoznod. A hierarchiában mindig a főnöknek van igaza.

Azért a felelősségről ejtenék pár szót. Amikor az ÉlményParkot létrehoztam, az eredetileg egy spirituális katonai rendszernek készült. Ugyanis amikor rájöttem, hogy a világot milyen spirituális maffiák uralják, utána már nem élhettem az életem, ha én egy tisztességes ember vagyok és jól láttam, mi várna rám egy ilyen közegben. Beültem egy lakásba és megállás nélkül ezzel foglalkoztam, minden egyes percét kihasználva. Ez lassan 20 éve történt és úgy gondolom, létrehoztam valamit, amit én önálló spirituális keretrendszernek neveznék, de mások biztosan egy új ezoterikus irányzatnak látnák. Olyan dimenziószintről visszatérve, amit el se tudtok képzelni, ha a szemetekben Jézus a plafon.

Mindenki súlya, tettei és szerepe szerint ítéltetik pro és kontra. Mert innentől gondolom csak ez érdekel mindenkit.