A hit


A ráció felől nézve a hit fogalma a következő. A hit a nem tudásból eredő feltételezés.

A ráció felől mondhatják, hogy "te ebben csak hiszel". De nem tudod. Azért van ez így, mert a ráció a valóságban él és ahhoz, hogy teret engedjen a hitnek, bizonyítékokra van szüksége. Erre épül a külvilág és az igazságon alapuló jogrendszer. Nem ítélhetnek el senkit azzal, hogy csak hisszük, hogy bűnös. Ez a szabadság feltétele, ez a kiszámíthatóság feltétele és ez a fejlett világ egyik feltétele. A ráció és az egyéni tudatok fejlett világáé.

A hit felől viszont mást tudnak. Amit a hit képviselői tudnak, azok az információk rejtve vannak a hétköznapi valóság elől. Azért vannak rejtve, mert a hit az álom világaihoz köthető, mely elzárkózik a bizonyítástól. A dolgot úgy lehet megérteni, ha teszünk egy érdekes összehasonlítást. Ha egy fontos ügyben valaki azzal jönne itt elő, hogy "a megérzése ezt súgja", az az angyalok világában egészen pontosan azt jelenti, hogy "bizonyítéka van rá". A két világ teljesen eltér egymástól, bár van olyan szféra (a miénk is ilyen), ahol képesek együtt létezni.

Emlékezzünk arra, mit is mondtam arról, a világban elfoglalt pozíciódat mi határozza meg? Mit tudsz és hiszel a világról. Ugyanis ahogy emelkedsz a tudatoddal fölfelé, a hit egyre inkább átveszi a vezető szerepet. Ez is a mágia alapja. Amikor a homeopátiáról beszélünk, nos ez az egyik olyan példa, amiben ütközik a két világfelfogás. A tudomány azt mondja, hogy megvizsgálták ezeket a szereket és semmi bizonyítékát nem találták annak, hogy gyógyhatásuk lenne. Ám a bizonyítékok hiányának ellenére vannak igazolt esetek. A tudomány azért nem telál erre magyarázatot, mert ez a gyógyhatás átlépte annak határait. A rák is gyógyíthatatlan betegség, ám vannak olyan esetek, amikor valaki kigyógyul belőle és utána teljesen tüntmentes lesz. Mit mondanak ezek az emberek? Erős akarattal történt, ami nem történt volna meg az erős hit nélkül.

A spirituális valóságokban hit nélkül semmilyen hatalmad nincs. Ugyanis a hit adja meg a szándékaid erejét. Ez a mi holografikus valóságunkban is működik, ám azért nem tudja uralni a világot, mert a hit agyunknak csak az egyik féltekéjén dominál. A másik félteke a tudásé. Ha valamit tudsz, az is le tudja blokkolni az ellentétes töltésű hitedet. Sőt, mindkettő képes megrengetni a másikat.

Ahogy belépünk a valóság világába, a hit is felmutatja gyenge pontjait. Ugyanis alapfeltétele a bizalom. Míg fönn a hit adja a mágus erejét és a történések motorját, addig onnan távolodva ingoványos talajra érkeznek, amikor a valóságban más dolgok történnek. Ez számukra ugyanolyan dilemma, mint amikor számodra megmagyarázhatatlan dolgok történnek, amiknek nem lenne szabad úgy történniük. Ha a közösségi médiára feltöltött videón is nézed, arra mondhatod, hogy ügyesen megcsinált filmtrükk és sosem leszel a teljes bizonyosság állapotában. Ha pedig veled történik, senki sem fogja elhinni. Ugye mondtam, hogy itt a két világ keveredik? Engem például nem tudnak megölni a hit mesterei, ami az ÉlményPark bizonyítéka, amiben nem akarnak hinni.

Van még egy eseményeket jelentősen befolyásoló és a hittel szorosan összefüggő dolog, ez pedig a félelem. A félelem bizonytalanságot szül, ami pedig rontja a hatásfokot. A félelem arra is képes, hogy behívja valakinek az életébe a félelme tárgyát... az angyalok szerint azért, hogy szembe tudjon vele nézni és túl tudjon rajta jutni.

Összességében elmondható tehát, hogy a hit nagy erőt jelent, ha valaki rendelkezik vele a mágia területén, mint ahogy a tudás is ugyanezt jelenti, aminek bizonyítékai a referencia és a diploma. Ám a hit nincs felvértezve az átveréssel szemben. A csalók azért aratnak az idős emberek között, mert érdeklődés híján a megszállók eltávoznak belőlük és aki marad, az a naív Szív, akit könnyű átverni.


Sajnálom, de mégsem tudom kihagyni ezt a 8 másodperces videót, ami bizonyítja, hogy valaki nem csak szándékos átverés áldozata lehet és azt is, hogy nem mindig a hit a helyes út.Kérdések

Az álomnak mi köze van a hithez?
Ugye álom is többféle lehet. Itt a tudatos álmodásról beszélek, aminek forrása az Álmodó.

Ha én valamiben hiszek, miért nem az történik?
Mert nem hiszel benne igazán. Vagy hiszel benne, de nincs türelmed kivárni az eredményt.

A te hited mi?
Mivel a hitemet alapvetően a megszállóim tartják a köztes zónában ellenőrzésük alatt, két dologban. Az egyik az önmagamba és az általam elvégzett munkába, annak minőségébe vetett hit. A másik pedig a te hitedre épít.

Mihez hasonlítod az általad eddig elvégzett legnagyobb varázslatot?
Ózhoz.