Ezoterikus tananyag

Közép-korai korszak


Hogyan kezdjem?

Sokan foglalkoznak a gondolattal, hogy komolyabban is belemélyedjenek a spiritualitásba, ám úgy túl erősek a Külső Világ csábító zajai, ha nincs a kezünkben egy stabil dolog, ami tudja mutatni az Utat. Íme egy hiánypótlás.Spiritualitásról érthetően

Az emberi agy bizonyos folyamatai vetítik a Világot. Mindenki egy Nagy Hálózat tagja. Mivel aktivitást fejtünk ki a Álmainkkal, Gondolatainkkal, Vágyainkkal, Érzéseinkkel, Érdekeinkkel a Világra, ezek gondolati energiákként távoznak is, majd amikor alszunk, ezek folyamatosan változva alakítják mindenkinek a Valóságot. Létezik egy Közös Valóság, amit mindenki a Külvilágként érzékel. Ez az Aréna, ahol két dolog határozza meg a Tudatpozíciód:


1. Mit hiszel a Világról?

2. Mit tudsz a Világról?


Ha kishitű vagy, pontosan ott vagy, ahol az ‘aktuális értékrend-viszonyok’ mellett a Helyed van. Az Univerzum egy energiafolyam, amiben az emberi agy gondolkodása úgy viselkedik, mintha egy sziget jönne létre, olyan igyekezettel próbálunk mindent stabilizálni, mindenhez ragaszkodni és rögzíteni magunkat bizonyos élethelyzetekhez, emberekhez, tárgyakhoz, kényelemhez, stb. Meg kell tehát érteni, hogy a Belső Világ felé csak úgy érdemes (és szabad) fordulni, ha előtte gondoskodunk a civilizációs feltételeiről. A civilizációs feltétele pedig az, hogy amikor meditálsz, függetleníteni tudd magad a Külvilágtól. Ehhez elhatározásra és hitre (önmagadban) van szükség.

A hologramban van egy érdekes sajátosság. Ha speciális fénnyel világítjuk meg egy kis darabját, nem a pici darabot fogjuk ott látni, hanem az Egészet piciben. Ha speciális (saját) felismerésekkel vizsgálod Önmagad egy pici szeletét, megtalálhatod az Utat az Univerzumhoz. A speciális felismeréseket pedig a meditáció nevű állapotban lehet megszerezni. Tehát meditációban alakíthatod a Világot, mint ahogy az emberi agy viselkedik, vagyis nem csak vetíthet, hanem alakíthatja is (másoknak) a Valóságot.

Amit hiszel a világról, az alapulhat személyes megtapasztaláson és tanult, vagy mások által hitelesnek tartott forrásokon (pl. iskolai tankönyv, vallási anyagok).

Amit tudsz a világról, az alapulhat személyes megtapasztaláson és tanult, vagy mások által hitelesnek tartott forrásokon (pl. iskolai tankönyv vallási anyagok).

Mindkettőt lehet manipulálni. A manipulációval szemben a leghatékonyabb védelem az ébredés, vagyis agyunk (eddig) nem használt részeinek bekapcsolása és egy mélyebb tudatszintre való átállás. Az emberek nagy része fél szembenézni a pszichével, sőt, még a saját elméjével is! Ezért nem egyszerű dolog egyedül rátalálni a helyes útra, különben az ember könnyen kiköthet egy pszichológus vagy egy pap előtt, aki azonnal ‘tudja, mit kell tennie’, ha magától mélyül a tudatszinted, amit úgysem tudsz elkerülni.

Ha tehát mégis úgy döntesz, egyedül vágsz bele, az első dolog, amit meg kell tenni, az Önmagad átprogramozása. Anélkül nehezen tudod a saját kezedbe venni a sorsod és játékszere leszel valamelyik Sodrásnak, amelyik vagy a végzetedbe visz, vagy nem, ám egyben biztos lehetsz: nem a Te érdekeidet szolgálja, csak az Út legvégén. Aztán Tőled függ, milyen verdával és melyik úton mész oda. Ha nem jó az életélményed, biztos lehetsz abban, az akkor valaki másnál van, aki lehet, hogy habzsolja az életet. Ideje tehát visszavenni a ‘képességeidet’, majd tudatosan foglalkozni a saját szellemi fejlődéseddel.

Ehhez nyújt segítséget ez, amit itt olvasol.


Kezdés-Indulás

Divatból ezt nem lehet csinálni, ám el lehet így kezdeni. Lényeg az, valahogy idekeveredtél és megcsapott a mágia szele. Nem érdemes szégyellni, mindegyikünk így van ezzel. A mágia értékmérője a hatalom és annak tudata. A másik oldalon áll a pénz, ami – egy ideig – uralni tudja a gyengébb ellenállóképességű mágusokat, vagyis mindenképp ellenható erőt fog képezni, hisz az senkinek nem érdeke, hogy Te gazdag légy (persze rajtad kívül), ám úgy fognak kinézni. Minden mesternek jó az, ha Te hozzá járogatsz, neked azonban csak életed egy szakaszán. Sokszor van úgy, hogy be kell menni egy ezoterikus társaságba pár beavatásért (az agyadhoz szükséges holografikus kulcsokért) és nehéz kijönni, mert a mesternek más tervei vannak Veled, de nincs más lehetőséged, ha a független utat választottad.

Ehhez legalább az alapokkal tisztában kellene lenni, ilyenekkel például, hogy ‘mit is vállalsz be pontosan’, ‘mivel is jár ez neked’ és ha hibázol (eltérsz az általad előre tervezett ívvonaltól), ‘fogod-e egyáltalán érteni a miérteket’ és az ‘mikor lehetséges’? Csupa izgalmas kérdés.

A Kezdők számára írt írásaimban azonban ezekre is lehet érthetően válaszolni.1. Megdumálni az Angyallal, akit Felettes Énnek is hívhatunk

Ők amúgy ketten vannak, ám két olyan Csatorna, amit bátran használhatunk, ha elhatározásunk szilárd. Mivel mindent az Egy miatt istennek tulajdonítunk, ami föntről jön, ezt nehéz elmagyarázni azoknak a Lényeknek, akik a két energiapont között vannak, ám biztos nem fognak tiltakozni, ha istenként kezeled őket. Egy ilyen angyallal nehéz a párbeszéd, mert – bár tökéletesen eléritek egymást – az égvilágon semmit sem értetek abból, amit a másik mondani akar. Ugyanis teljesen másképp kommunikálnak. Képekkel, hangokkal, sugallatokkal… a fejedben. Erre azt látják, hogy Te megijedsz és még rossz esetben a pszichológián kötsz ki. Kevesen vannak azok, akik ezt kezelni tudják, és abban is biztosak lehettek, ezek elenyésző része képes csak a hétköznapi ember szintjén is normálisnak mutatkozni és úgy is viselkedni. Kivédése egyszerű lenne: ne félj semmitől! Néha az egyszerű dolgokat a legnehezebb megvalósítani, igaz? A Felettes Én azt látja, te az ő nyelvén (érzéskommunikáció) sokszor a gyökeres ellentétét mondod neki annak, amit közben szavakban hangosan követelsz tőle. A különbség a Két Világ közötti megértési szakadékot jelzi. A TE két világodét. Ennek tisztázása után egyszerűen ‘mindkét félnek’ el kell fogadnia a Célt (a szívednek és az egodnak), csak az után vállalkozhatunk arra, hogy követni is fogod a Sugarat, amit az Angyalod helyez ki eléd és nem ragadsz le az első akadálynál.


2. Megteremteni egy hosszabb meditációs időszak civilizációs feltételeit

Régen ezért vonultak az emberek kolostorba. Mivel a spiritualitást az egyházak és a vallás teljesen leny… átvették a Külvilágban, mindenképp aggályos őrájuk hallgatni, ha már ilyen független utat választottunk magunknak. Nézzük, milyen lehetőségeink maradtak: a.) elmenni egy erdőbe és ki se jönni onnan, amíg kész nem vagy b.) megpróbálni ugyanezt a civilizáció közepén egy településen c.) feladni a függetlenségünket és elmenni egy magasabb tudásszintű egyén (mester) szárnyai alá. Mindenki lehetőségei és bevállalása szerint válasszon!

Az elsőhöz nem kell sok pénz és nagymértékben hagyatkozik a földérdeklődésre, nem beszélve a kalandról, amire számítani lehet. Jómagam a kalandok egy másfajta szintjét kedelem jobban, amik ‘más díszletek között’ is vannak. Tehát elérkeztünk a másodikhoz, ami igen nagyfokú rugalmasságot igényel, mivel egy embertársadalom kellős közepén kell magadból egy kívülállót csinálnod. Hogy felesleges személyek ne is jussanak a közeledbe (az aurád közelébe), míg meditálsz. Ezt csak egyedül lehet megtenni, vagy egy igen elhivatott társsal. A második anyagi értelemben arról szól, előbb sikerül végezned, minthogy ellepjenek a Hullámok, hisz önálló bevételed biztosan nem lesz. Másokra vagy utalva, ha nem tudod biztosítani hosszabb távon előre a pénzt. Egy idő után aztán rájössz, hogy is működik az angyali segítség és mennyire (és miben) kellesz hozzá Te is! A harmadikhoz nem kell sok ész, csak ha későn kapcsolsz és eljönnél. Még kellemes körülmények közé is kerülhetsz, ha jól vágódsz a főőőőnöknél.


3. Tényleg komolyan csinálni

A legnagyobb akadály, a Félelem legyőzése az, ami jelzi, kész vagy arra, hogy ‘elindulj az úton’. Lehet, ide csak 3 év múlva jutsz el, honnan tudjam, mennyi időre van neked erre szükséged? A továbbiakat is így képzeld el, mindennek ‘relatív ideje’ van, aminek bázisa a Te paramétereid. A félelem nagy úr, könnyen terelhet akár véglegesen is le az útról. Ebben az esetben tudjuk biztosan, szándékaink nem voltak komolyak, hisz az első Próbát sem voltunk képesek kiállni. A félelem legyőzése nélkül ugyanis nem fogod tudni kezelni sem a hatalmat, sem a világosságot. Ami közül egyik sem könnyebb ‘ellenség’, mint a félelem és ha már az elsőt nem bírod, mi lesz a többivel? Ahhoz, hogy komolyan csináld, fanatizmusra van szükség, ám az eszedre is, hogy ‘tudd, mikor kell leállni’.

Ha kezdesz beleállni, azt úgyis észreveszed, mivel a világ kezd kinyílni, ami jelen esetben = a harmadik szemeddel. Ekkor már kevesen mennének szívesen inkább munkába, minthogy felfedezzék maguknak ezt az Új Világot.


4. Elkezdeni

Ezt az ‘élet hozza össze’. Ha el akarod kerülni a felesleges magyarázkodásokat a környezeted felé, két dolgot tehetsz. 1. Mintha elutaznál. Vonulj el tőlük és semmilyen szinten ne avasd be őket abban, amit csinálsz, különben elkezdenek dilisnek nézni és hiába minden igyekezeted, úgysem tudod elkerülni a nyilvános megszégyenítéseket. 2. Avasd be őket abba, amit csinálsz, ám ebben az esetben ‘bármilyen furcsákat’ is mondasz nekik, azt teljes meggyőződéssel kell mondanod. Így – bár menet közben pont úgy jársz, mint az 1. pont esetében – a végén erkölcsi fölénybe kerülsz az ellenfeleiddel szemben. Nem beszélve a spirituálisról.

A saját tapasztalataim azt mondatják velem, el sem tudod kerülni a folyamat elkezdését. Mivel megdumáltad az angyaloddal, ő elkezdi átalakítani az életed, hogy abba a kedvező helyzetbe kerülj, amiben meg tudod valósítani az elképzeléseidet. Az angyal irányítani fogja cselekedeteidet, mégis engedelmeskedni fog az akaratodnak. Sose feledkezz el arról, ha valamit kérsz, azt ‘össze kell hangolni’ a Pályán, vagyis a.) alkalmasnak kell rá lenned b.) meg kell hogy legyen benned a képesség rá c.) a történetben szereplők szabad akaratával is harmóniában kell lennie. Tehát lehet, hogy időben sokat kell várnod rá, amit úgy tudsz elkerülni, hogy ‘olyan dolgokat kérsz, amiket időben hamarabb meg lehet valósítani’. Közben te mélyedsz bele a folyamatba, amit a külvilágban 100%, hogy nem fogsz kellemes dolognak megélni (elveszíted az állásod, kezdenek elkerülni az emberek, stb.), hacsak nem tudod, hogy ‘ez fog történni’.


5. Csinálni

Amikor az ember meditál, az Egységbe tart, azt keresi. Gyakorlatiasabban megfogalmazva mintha egy tudati hálózaton szeretnél magasabb jogosultsági szintre kerülni. Önmagadban keresed az Utat, miközben – amikor a külvilág rájön, miben mesterkedsz – az ismerőseid elkezdenek furán viselkedni. Megismerkedhetsz a ‘széllel szemben pisilés’ fogalmával, ugyanis ha te a független utat választod, biztos lehetsz abban, elég sok ellenérdekelt felet szerzel magadnak, akik szándékai elkezdenek hatni a környezetedben lévő emberek szívén és egoján. Mivel az idő relatív (bár mi egy stabil egyenesnek látjuk), egy idő után ezt el is kezdjük érezni. Vagyis sok múltban történt dolognak a ‘miértje’ egyszer csak felsejlik a jövőben, amikor a megértésének jelenjébe érkezünk. Az emelkedéssel elrugaszkodunk a 3. dimenziós önmagunktól és igyekszünk egyesülni egy magasabb tudatállapottal, akinek a nézőpontjából mi számtalan (!) harmadik dimenziós valóságból emelkedtünk, tehát a kérdéseinkkel a szellemi tanítónk felé is sok gondot is okozhatunk, ha ő nem tudja, melyik valóságból jössz. Miközben a világ változik, hisz az emberek is megváltoznak, ahogy emeled a tudatpozíciódat. Ezért kell elvonulni, ugyanis ha te azonnal rögzítenél egy állapotot (mondjuk életed nője/pasija jelenik meg, mint az ego/szív próbálkozása a leblokkolásodra. A gyakorlatban meditációid során végig saját magaddal (!) vívsz egy olyan tárgyalássorozatot/csatát, amiben úgy kell megvédened a saját 3. dimenziós érdekeidet, hogy közben figyelembe veszed a magasabb dimenziós létállapotod értelmét, szellemét és célját.


6. Veszélyek

Csak egy ilyen van, azonban az komoly. A félelem. A hologram úgy működik, hogy te a tudatoddal hozol létre egy kapcsolatot egy képzeletbeli szerver felé, amit (a felszínen) a gondolataid és a hited irányítanak. Az emberen van egy olyan program, ha valamivel találkozik, mindig a félelmeit fogalmazza meg először. Tök jó dolog itt olvasni, de jöjjön egy példa. Érkezik egy kellemes lány/fiú. Első gondolat (biztos nem fogok neki tetszeni), amit a hologram ‘kérésnek’ fog értelmezni és gondoskodni fog róla, hogy a kérésednek (ne tetszem neki) eleget tegyen. Hihetetlen lesz, amit mondok (még), de akár úgy is megvalósulhat, hogy egy hatalmasat fogsz fingani, ha úgy tűnne, a lány/pasi érdeklődő figyelmét is felkeltetted. Ez egy enyhe példa volt, ám vannak itt harcos zónák is, ahol mondjuk nem a rózsaszín masni az első, ami megfordul a fejekben.


7. Változási folyamat vége

Ha kinyitod a szemed és körbenézel, semmilyen érdemi változást nem fogsz látni. Ám mivel meditáltál, már rég működnek az extraszensz érzékeid és képességeid, így azonnal érezni fogod, hogy a ‘világ más lett’, hisz az emberek is mások. Az emelkedéssel elhagyod a harmadik dimenzió alacsony rezgésű energiakörnyezetét és egy magasabb rezgéskörnyezetben már nincsenek jelen azok az okok, amik a félelmeidet táplálták. Mintha visszatért volna beléd régi önmagad, aki újult erővel fordul azok a dolgok felé, amik mindig is érdekeltek téged és érezted is, hogy arra kellene menned.Alapfogalmak


A Spirituális Látás

Látás alatt mindenki a vizuális látást érti elsőre. Létezik szellemi világ, amit meg is lehet tekinteni a harmadik szemeden át, van vizuális tartománya annak is. A harmadik szemedet úgy kell elképzelned, mint amikor álomban jársz. Ugyanis álomban is látsz képeket, mégsincsenek nyitva a szemeid. A harmadik szem tudatos használóit nevezhetjük ‘tudatos álmodóknak’ vagy ‘ébren álmodóknak’. A spirituális látás azonban jóval több a vizális elemeknél, hiszen az agynak több olyan érzékszerve van, amik kapcsolatban állnak a hologram különböző ‘portjaival’. Megérzések, jövőbelátások, bizonyos információk tudása, hirtelen előbukkanó tudományok, stb., ezek mind a Látás területei. Kifejleszthetők vagy más utakon megszerezhető képességek.


A Mában élés

Milyen fura, hisz bizonyíthatóan és láthatóan itt vagyunk, nem? Nos amikor ezoterikus tartalmú írásokat olvasunk, érdemes elrugaszkodni a test helyzetétől és érdemesebb inkább a tudat pozíciójára gondolnunk, aki közel sem biztos, hogy a mában él. Ha a tudatod elkalandozik a múltban vagy a jövőben, esetleg más valóságokban vendégeskedik, megtörténhet, hogy addig mások megszállják a jelen testedet, hisz ‘úgysem vagy soha itthon’. A jelen tested így valaki más érdekei szerint fog többnyire cselekedni, akik legtöbbször olyan lények, akiket csak egy dolog érdekel: az energia minősége és mennyisége, amit rezegtetsz. Így olyan élethelyzetekbe kerülsz, amik lehet, hogy megtévesztenek, ám akkor kerülhetsz érdekes szituációkba, ha a tudatod visszatér és igyekszik visszaállítani Téged a saját ívedre. Jobban jársz, ha folyamatosan törekszel az ‘itt és most’-ra és igyekszed megélni a világot, nem csak átélni a veled történő eseményeket.


Te vetítesz

Amikor először (nyugi, másodszor és harmadszor is) hallod ezt, nagyon meggyőzően fogják mondani, ám biztos lehetsz abban, kevesen is értik igazán, miről beszélnek. Ilyen esetekben is pont elég, ha Te érted. Amikor a világról kialakult tudás-hit képed alapján meghúzott keretek között mozogsz, lemondasz egy csomó lehetőségről csak azért, mert ‘nem hiszed el, hogy ez megtörténhet’. Így a Te vetítésedben nem is fog megtörténni, hisz Te nem hiszed el. Többnyire azért nem, mert tudod, hogy ilyen esemény megtörténte lehetetlen azok a keretek között, amikben gondolkozol. Így csak döbbenve tudod nézni azt a Társadat, aki több mindent hisz el Önmagáról és képes arra is, hogy a saját hitével ‘levetítse’ a te hitedet, vagyis elkezdesz látni hihetetlen és lehetetlennek tartott dolgokat, amik vele kapcsolatosak.


Tudatpozíció

Nem ott vagy, ahol a tested! A tested van ott, ahol Te. Ha a tudatod emeled és emelkedsz, a világ attól még marad ugyanolyan, ám az emberek viselkedése megváltozik. A tudatod egy másik világba érkezik (mondjuk minden betépésnél), míg az emberek körülötted – főleg akik nem képesek követni téged – ‘zombivá’ válnak (akiket én gumimacinak hívok) és úgy viselkednek, ahogy a tudatod szerint viselkedniük kellene. ők a ‘vetített hologramok’, akikben egyszer-csak beérkezhet a tudata is, ha őneki is sikerül abba a valóságba pozícionálnia magát, ahol épp a tudatod jár. Ilyenkor elkezd világítani neked, amúgy csak teszi a dolgát. A tapasztalatom az, ha egyszer elhagysz egy valóságot, nem valószínű, hogy valaha viszontláthatod, ám ha rátalálsz egy olyanra, ahol otthon érzed magad, elmondhatod magadról, hogy ‘otthon vagy’. Ha nagy magasságokat jársz be a tudatoddal, csak olyan emberekkel leszel képes találkozni a külvilágban, akik szintén azokban a magasságokban járnak.


Halál

Hidd el, mire ezt olvasod, nagyon sok olyan valóságban meghaltál, amit ismersz. Volt is temetésed. Azonban Te egyikre sem fogsz emlékezni (hacsak valami álomban vagy meghackelt holo-szeánszon nem) és éled tovább normálisnak gondolt életed. Azért kellett meghalnod, hogy jelenléteddel ne akadályozd 1. a Többieket 2. vagy ők ne akadályozzanak Téged. Attól még a Te világodban lehet, hogy ők tovább élnek, hisz ez is függhet a Te hitedtől és szándékaidtól. Általában az szokott történni, hogy ‘nagyon rossz családi viszonyok mellett’ egyszercsak valaki megváltozik feléd. Valószínűleg meghaltál az ő világában, majd ő is meghalt és a tudata kiszabadult abból a valóságból és beérkezett a Tiédbe, ahol észreveszi, hogy élsz és igyekszik feléd kifejezni a szeretetét. Mivel ő úgy fogja érzékelni a dolgokat, hogy Te jöttél vissza őhozzá. Ha az ezoterikus jelentését vizsgáljuk, nem feltétlen jelent rossz eseményt valaminek a vége és egy új kezdete.


Ezotéria

Ha elfogadjuk a ‘holografikus agy’ tudományos elméleteket, akkor nincs messze az ezotéria újabb definíciója sem. Ha Önmagadban vizsgálod Önmagad egy szeletét, amit különleges fénnyel világítasz meg, megtalálod az egész Világot magadban. Az ezotéria célja, hogy ezt a ‘belső utat’ megtaláld.


Meditáció

Az agyadat valamilyen technika segítségével módosult tudatállapotba helyezed.Ugye kezdünk távolodni attól, amit tudsz a világról és attól, amit hiszel a világról?1. A Meditáció

Meditáció alatt sokan sokfélét értenek, ám egyben mindenki egyetért: nincs kialakult szabály rá (hisz ha te kitalálsz egy újat, senki nem szólhat rád egy szót se, ha sikeres), ám vannak rá kialakult szabályok (sablonok, kitaposott utak). Mesterek eshetnek abba a meggyőződésbe, hogy csak az ő útjuk a helyes mindenki számára, aztán akik időben estek bele, vallásokat is alapíthattak. Mindenki számára CSAK és KIZÁRÓLAG egyedi (!) út létezik. Ebben az egyedi útban Te járhatsz be egy olyan ívet, hogy az időnek egy pontjától egy másikig ehhez a mesterhez mész, aztán ahhoz, majd találkozol a vallásokkal és egyéb filozófiákkal, ám a forgatókönyvedben MINDIG annak kell szerepelnie, hogy Te Döntesz. A lényeg, hogy mindig tanulnod kell valamit, ami kell neked ahhoz, hogy továbbléphess a Saját Utadon.

Jómagam meditációnak hívom azt is, amikor ‘elgondolkozol a buszon’. Azt is, amikor mosogatsz, vagy egyéb monoton munkát végzel, amiben az agyad átugrik az ún. másodlagos figyelembe. Meditáció az is, amikor ezoterikus társaságban közösen végeztek valamit, mégpedig irányított meditáció. Mint ahogy olvasol egy könyvben egy ilyet, irányított (kötött) meditáció. Ezekből készíthetsz magadnak újat úgy, hogy kicseréled azokat a részeit, amik nem kellenek/nem neked valók és behelyettesíted mással. Magad is írhatsz kötött meditációt, ha akarsz, nekem is vannak ilyenek.

Itt van mindjárt az első, ami egy kis rövid meditáció, bárki elvégezheti bárhol. A kezdőknek akkor érdemes, amikor teljesen ellazult állapotban vannak. Mivel ezt a meditációt nevezhetjük ‘korrekciós meditációnak’ is, célszerű nem sokszor végezni (ha tényleg jó vagy, elég csak egyszer), mindjárt MINDEN ELEJÉN, amikor ezt az egész Körutat elkezded:


Induló meditáció

1 Csússzunk le oda, ahova szoktunk.

2 Védjük le a helyet az avatatlan szemlélődők elől a tevékenységünk. Vizualizáljunk egy Gömbhálót, aminek a közepén ülünk, ami akkor bomlik el, amikor végeztünk.

3 Képzeljük el magunkat egészségesen, boldogan, örömmel teli életben és kérjük meg a Felettes Énünk, hogy a lehetőségeink, a szándékaink és a bevállalásaink ismeretében ehhez az elképzeléshez hozzon minket minél közelebb.

4 Köszönjük meg ha akarjuk. Köszönjünk el, ha akarunk.

5 Csússzunk vissza.


A következő teendőnk a cél-Tudatpozíció meghatározása, aminek a Saját Ideális Jövődben kell lennie. Ha erre nem figyelsz, könnyen bekerülhetsz máséba, rosszabb esetben egy másik valóságcsomóba. Tehát stabilizálnunk kell azt, mint a GPS-nél, mi az úticél. Ha ez megvan, nehezen tudnak eltéríteni az Utadról, hisz a Főprogram ezen az íven tart.


Első Állomás meghatározása

1. Odahelyezed a Tudatod egy pillanatra az ideális jövődnek abba a Pontjába, ahol már legyőzted a Félelmet és készen állsz arra, hogy továbblépj

2. Elrendezed úgy az életed, hogy legyen stabil bevételed (vagy elég pénzed) akkor is, ha évekig kell valahol meditálnod

3. Megkezded a ‘dolgok fontosságát átértékelni Magadban’, vagyis újrakalibrálod az Értékrended

4. Megszabadulsz minden olyan külső hatástól, ami visszarántana Téged a Színpadra (kezdve a mobiltelefonoddal)

5. Amikor odaérkezel abba a Pontba, amit az 1. pontban kijelöltél, már készen állsz arra is, hogy tudd kezelni a Hatalmat és a Világosságot, ekkor tettél meg minden tőled telhetőt, hogy biztonságos legyen az Utad.


Az ilyen GPS-jellegű útmeghatározó meditációk esetén a tapasztalati úton kialakított ideális technika:


1. Mi az adott út célja, ahova el szeretnénk jutni?

2. Mi az, amit mindenképp szeretnék érinteni?

3. Mi az, amit mindenképp szeretnék elkerülni?


Ezeket mindenféle értelemben (dimenzióban) kell értelmezni, tehát a ‘vége’ nem feltétlenül jelent időpontot, lehet egy állapot is. Érdemes minden ilyennek egy külön meditációt szentelni és már benne is vagyunk egy saját meditációban, amikor semmi mást nem teszünk, mint egy számunkra fontos dolgon hosszasan gondolkozunk. A hosszasan gondolkodunk és a meditáció közötti különbség a tudatállapot mélysége. Ha betépve gondolkodunk, máris ‘sámáni szintű’ meditációt végzünk.

Ha stabil keretek közé lépsz, nem árt, ha ezeket Te magad jelölöd ki. Tudod, mi a célja és mit miért teszel. Ugyanis senki nem fog Téged érteni és olyan nagy lesz a Környezet visszahúzó ereje, hogy a hitedre biztos nagy hatással lesznek, így nem árt, ha van egy olyan programod, ami független attól. Nem beszélve arról, ezt még akkor jelölöd ki, amikor tudod, mit teszel és nem vagy a varázskörükben.


2. Gyerekkori Álom elmélet

Amikor megszületünk, azt valamilyen Céllal tesszük, ám nem tudunk róla. Ez a Cél aztán elkezd előttünk fényesen világítani és mutatja az Utat. Ameddig kitartasz gyerekként, addig ez marad a Vezetősugarad, ilyen könyveket olvastál, sőt, még ma is megremeg valami mélyen benned, amikor ilyen filmeket látsz. Ha nem tartasz ki, elfogadsz magad fölé valakit, aki egyfajta Vezérként határozza meg a többi gyereknek, mi a Menő. Ezt ma Divatnak hívják a Felnőttek Világában.

Ahogy nősz, kezd az eredeti Utad elhomályosodni és átveszi a helyét először egy pragmatikus álom, példa erre a ‘játékboltban eladó’, majd egy szívvágy álom, ami inkább egyfajta attitűdöt jelent már (tűzoltó, rendőr, katona, stb.), jelen esetben másokon segítés alkalmazkodott értelmezését. Aztán elérkezik az ifjú felnőttkor előszele, ahol előjön a Civilizációs Álom, ami az esetek 99.9%-ában teljesen elnyomja a Gyerekkori Álmot. Az igen ritka kivétel mindezeket össze tudta hangolni, ám erre akkor igen fogékony kisgyerekként kellett indulni.

Ha valamiért megérteném a nagy vagyonokat halmozókat, az csak egy dolog lehetne. Ha sok pénz kell hozzá és az ember nem tábornokként akar közpénzből mondjuk háborúsdit játszani. Szóval keveseket érint, ha saját zsebre megy. A többség akkor inkább leragadt annál a gyerekkori álmánál, akik babáznak és esküvőkről álmodoznak, míg a párjuk kinn játszik háborúsdit az udvaron. Akik viszont az igazi gyerekkori álmaikat követik, nem nagyon foglalkoznak olyankor a pénzzel.

A fejezet azért lényeges, mert a gyerekkori álom mindenkinél meghatározó tényező. Mondjuk úgy – isten csak azt figyeli – kik maradtak ezen az Úton, nem tekinthetők sem hitszegőknek, sem szószegőknek önmaguk (gyerekkori énje) előtt. Hisz maradtak az útjukon. Ami közbejöhet: 1. isten sem érti az emberek világát és félreértheti a helyzetet 2. utólagos igazolással lehet élni, ám ahhoz nagyon jó duma kell fölfelé. A gyerekkori álom leszületés előtt kapott Feladatnak számít. Nagymértékben függ tőle sok lelki probléma, hisz a szíved húzna a gyerekkori álmaid felé, a civilizációs kötelezettségek azonban leszorítanak, így leszorítják benned a Belső Gyermeket. Őt akarjuk kiszabadítani.


3. Leszületés után kapott feladat

Van, hogy állati jó vagy a Pályán, mert kénytelen vagy megtanulni ezt-azt és kiderül, hogy van benned tehetség. Annyira, hogy a leszületésed után (!) kapsz egy Feladatot. Mondok egy példát. Jómagam szinte az összes galaktikus törvényt megszegtem mindenféle alakokban, ám a dolog jellege miatt ez csak később derült ki. Addig spirituális bűnözőként kezeltek a valóságok zömében, de nem tudtak mit tenni, mert amúgy ‘minden szabályos’ volt, amit tettem. A hófehér angyalok se tudtak mit tenni egy érdekes kísérletemmel szemben, ami a ‘sötét oldal eszköztárával tegyünk dolgokat, amire a fényes angyalok is csak bólintani tudnak’. Persze megfúrtak (az ég sem más, mint a Föld, csak másmilyen), de aztán a megfúrók lebuktak és az egészből 3 dimenzióban lett egy olyan Műsor, ami arról szól, hogy ‘isten rájött, hogy meggondolja magát’ és a saját energiáit próbálja meg kivédeni, amik folyamatosan zajlanak. Így egy másik ívre kerültem egy különleges feladattal, amihez meg kellett tanulnom teniszezni. És most jön az idődimenzió megértése. Mivel eléggé be volt osztva a ‘táncrendem’, a tenisz meg nem egy olyan dolog, mint a gitár, hogy azonnal is megy, ha az embernek abszolút zenei hallása van, szóval a 20-as éveimbe helyeződött a dolog megtanulása olyan szinten, ahogy mostanában kell. Mivel a kedvencem lett (tényleg, nem a programozott), egyáltalán nem tiltakoztam, a végén el kellett (persze a pályán) törni a lábszárcsontomat, hogy lehozzanak róla a Segítőim, amikor átálltam egy Másik Ívre. Most csak annyit tudok, hogy a teniszhez való közeledésem és vonzódásom ezzel, a ‘leszületés után kapott isteni feladattal’ lehet szoros összefüggésben. Ilyen mindenkinek van, ezen a példán át lehet gondolkozni!


4. Angyali feladat

Ezt ki lehet keresni a születési adataid alapján kiderül egy fényszög, ami fokokra van osztva és minden ilyen szeletnek van egy angyala (ügyintézője/égi felelőse), aki a Te Személyes Angyalod (ugye milyen szép megfogalmazása a főnöknek?). Ha megkerested, akkor kiderül, hogy amit nem értesz sokszor az emberben, az miért van. Az esetemben például miért van az, hogy olyan dolgokról beszélek, amiket sokan megtartanának maguknak? Na ki találja el? Igen, amikor kikerestem az angyalomat és a jellegét (vagyis engem ez a mozgatórugó hajt, amikor cselekszem), az volt olvasható, hogy: oktatás. Ez sokszor jól jött, amikor bizonyos élethelyzetekben védekeznem kellett bizonyos vádakra és jó kezekben pont olyan hatásos érvrendszer (csak a feladatomat végzem, tanulságos élethelyzetek, megtapasztalások megszervezése), mint az, hogy ‘ benne van a bibliában’. Nem sok ellenérv hangzik ilyenkor el. Tehát amit én itt nyomatok, az az egyik leszületési feladatom, hogy benneteket, a feltupírozott ősembereket valahogy eladjalak ‘fejlett lényekként’ odakinn, mert ha sikerül, az nagy szakmai bravúr lenne. Esély még van rá.

Namost nagyon jó dolog, hogy vannak ezek a Feladatok, de ezeket ki végzi és hogy kell rájuk felkészülni? Mindenféle technikák vannak rá és Te végzed, ha eljutsz oda, hogy ezt itt olvasod. A kötél másik végén biztos egy elkényeztetett ribanc lehet, akinek a legfőbb gondja, hol és kikkel vacsorázzon. Hogy sikerüljön leválnod az ilyenekről, utad egy szakaszán cipelned kell, majd adod a következőnek. Ám ehhez előbb el kell jutnod oda, hogy ez tudatosan vagy nem tudatosan, de olajozottan menjen. Profin akkor tudod csinálni, ha kiismered magad a saját meditációidban. Mikor épp milyen megy. Így bármikor tudsz segíteni idegen angyali csoportoknak a képességeiddel és a kapacitásoddal, ha a városukban jársz. Ezeket beállítani és ki is helyezni a valóságba, nos ez is meditáció. Mintha a saját elmédben hoznál létre egy olyan admin-rendszert kijelzőkkel és képzeletbeli gombokkal (meglepődnél, hogy nem tudsz mást vizionálni, mint ami van), amikkel irányítani tudod ezt a testet a világban, miközben a tudatoddal (mint egy böngészővel) mozoghatsz a spirituális hálózatokon.Hogy hogyan kezdjem el? Például így.