Holoapp


Minden úgy van, ahogy már ismered. De annyival több, amennyivel tágabbak a holografikus lehetőségek. Mivel itt mindent az elméddel vezérelsz, a gondolat sokkal szabadabb, mint a fizikai lehetőségek. Ha rendszert viszel bele, az értelmezhetővé válik. Nem lesz nehéz dolgom ezt elmagyarázni, mert már ismered. Az egyetlen nehézség ebben az, hogy nem így ismered. Amit így ismersz, az nagyon misztikus és nagyon bonyolult. Ez meg rém egyszerű. Megalkotni persze nem volt ennyire egyszerű, de kérdezz meg egy programozót. Ami neked egy kattintás, abban neki mennyi munkája van?

Holoappok sokféleképp készülnek. Van olyan, ami tudatos álmodással jön létre és van, amit valaki úgy fejlesztett ki, hogy nem is tud róla. Vannak olyan appok is, amik egy jó ötleten alapulnak, amit aztán valaki precízen tovább álmodott. Minden úgy van itt is, mint amit már ismersz, csak ennek holoStore a neve. Rengeteg app található itt. Ám nem mindegyikhez férsz hozzá. Van, hogy le tudod tölteni, de nem tudod elindítani, csak ha jogot szerzel rá és teljesítesz pár olyan dolgot, amit a MIA segít neked értelmezni. Attól is függ, mikor milyen holoappokat tudsz elindítani, épp milyen megszállás alatt állsz. Mindent a gondolataiddal intézel.

A  legnépszerűbb holoappok a holojátékok. Ha megkérdeznél egy ezotériában jártas embert, minden bizonnyal azt fogja rájuk mondani, hogy ezek nagyon komplex varázslatok. Én pedig azt, hogy ez jóval túlmutat azon a szinten, amit varázslatnak lehet nevezni, ám mégsem nevezném annak. Azért nem, mert akkor erre még nincs szavunk. Illetve már van, az a neve, hogy holojáték. Ezek olyan keretek közé illesztett mikrokörnyezetek, amik saját céllal és szereplőgárdával rendelkeznek. Ha holojátékkal gyógyítasz, az ehhez hiányzó tudást a játék biztosítja, amit menet közben úgy tanulhatsz, hogy közben tapasztalatokat szerzel. Vannak kevésbé békés emberek, akiket harcosoknak is nevezhetünk. Számukra is megnyíltak a lehetőségek arra, hogy értelme legyen annak, amit csinálnak és tevékenységük összhangban legyen a magasabb szintű folyamatokkal. Akik nem akarnak harcolni és nem éreznek különösebb vágyat arra, hogy gyógyítók legyenek, a kalandjátékok nekik vannak kitalálva.

Sok ilyen holojátékban a regisztráció automatikus, hisz ha az emberek nem hisznek ebben, másképp nem is kerülhetnek bele. Számukra az eseményeket ugyanúgy a sors vagy a véletlen irányítja, ahogy eddig, ám ne legyél abban biztos, hogy nem győzhetnek. Hogy ennek mi értelme? Sokan szeretnék, ha a világ helyreállna, ám senki sem tudja hogyan. Nézhetsz hülyének, ám addig semmit sem ér a véleményed, amíg nem állsz elő egy ennél jobbal. Aki szeretne ilyet játszani, ám ötlete sincs, hogyan vágjon bele, ott az auto holojáték generátor!

Gondoltam az emelt szintű felhasználókra is, akik kevesebb jelenléttel terveznek a külvilágban. Csak nézzenek rá a saját holoStore-jukra, először nagyon meg fognak lepődni, aztán nagyon meg fognak annak örülni, amiket ott találnak.


Kérdések

Hogyan kell egy ilyen holoappot elindítani?
Gondolatban, amihez szükséges egy megerősítő szándék is. Ez egyfajta érzelmi impulzus, ami biztosítja, hogy az Ész és a Szív közösen szeretnének fellépni. De van egy weboldal, ahol holoinstall formában is hozzájuk lehet jutni, ami elsősorban azoknak javasolt, akik komolyabban állnak hozzá.

Szerinted melyik holoappot indítsa el egy olyan ember, aki közben szeretné megfigyelni, mi történik?
Én a Winston Wolfot javasolnám, ami egy nagyon hasznos problémamegoldó alkalmazás.

Mit jelent az, hogy emelt szintű felhasználó?
Olyan ember, aki nem csak játékra használja a számítógépét. Van egy régebbi weboldal még az előző fejlesztési időszakból, ahol az alsó szekcióban lehet rátalálni ilyen appokra és kellékekre.

Ellened is lehet győzni?
Mivel állandó fejlesztésekben vagyok benne és közben ezeket tesztelem is, volt rá példa. Jelenleg is van, aki ilyen játékokban nyerésre áll és lesz is példa rá. Ennek másik oka, hogy aki játék nélkül akar nyerni, az nem érdemli a játékot. Ha az ember nem játszik, biztosan unatkozni fog.